Filosofia i valors
Sóc la Júlia Farré, dietista – nutricionista graduada per la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna. En els meus més de deu anys d’experiència com a dietista – nutricionista he pogut atendre a centenars de persones amb necessitats nutricionals diverses.
Considero que l’educació nutricional és bàsica per transmetre uns hàbits saludables que ajudin a les persones a millorar el seu estil de vida. La meva veritable vocació és aquest tracte diari amb totes les persones que acudeixen a la meva consulta de nutrició.
L’assessorament nutricional ha d’incloure tots els aspectes que tenen a veure amb els hàbits de vida saludables. De vegades es tendeix a pensar que la feina del dietista – nutricionista es limita a prescriure una dieta per aprimar-se, però va molt més enllà. L’acompanyament emocional i assessorament constant durant una dieta han d’estar sempre presents en la nostra feina, més enllà d’aconseguir el pes ideal.
Sota el meu punt de vista, un bon dietista – nutricionista no només ha de conèixer la composició dels aliments, saber realitzar correctament una pauta dietètica o identificar les necessitats nutricionals de cada persona; a més cal entendre el que representen els diferents aliments per a cada un. Un exemple pot ser la relació entre diferents plats i els esdeveniments importants en la vida de cadascú; les olors de la infància; el sentiment de pertinença a una cultura o tradició; els records d’un avi … Tots ells, són sentiments que poden semblar allunyats del que significa una dieta però que, per contra, estan molt lligats. Per això m’agrada valorar totes aquestes implicacions personals quan treballo, com si ingredients d’una recepta es tractessin. Així, serà més fàcil aconseguir el meu objectiu: que l’alimentació sigui i segueixi sent una font de plaer per a les persones.
Hem obert un nou centre de nutrició
Les meves dietes per assolir el teu objectiu
Perquè una persona assoleixi els seus objectius cal que sigui capaç de realitzar un canvi en els seus hàbits. Per això, considero tan important l’educació nutricional i l’he convertit en un dels meus pilars fonamentals. En conseqüència, un dels meus objectius principals és que els meus pacients acabin per convertir-se en experts coneixedors de la seva pròpia alimentació. Vull que aprenguin com menjar adequadament, per què ho han de fer i que a més, siguin capaços d’identificar quan ho fan «bé» i quan «malament».
Realitzo dietes per a tota classe de necessitats i situacions personals. Quan una persona acudeix a un dietista – nutricionista, pot fer-ho per aprimar-se, pujar de pes, millorar el seu rendiment esportiu, conèixer com enfrontar la nutrició dels seus fills, etc. Però el que més m’atrau del món de la nutrició és la dietoteràpia. La dietoteràpia consisteix a treballar de manera molt individualitzada amb persones que pateixen algun problema de salut o malaltia que té relació amb l’alimentació. Colesterol, hèrnia de hiat, hipertensió, àcid úric, problemes renals, malaltia de Crohn, artritis, fibromiàlgia, càncer i malalties autoimmunes, en són alguns exemples. En tots aquests casos el suport d’un dietista – nutricionista és de gran rellevància i s’ha de compaginar sempre amb els tractaments mèdics.
Júlia Farré Dietista – Nutricionista
El meu equip
Patricia Nevot
Sóc la Patricia Nevot dietista – nutricionista per la Universitat de Barcelona (CESNID). Després d’acabar els estudis vaig sentir la necessitat d’aprendre més i vaig fer el màster en Nutrició i Metabolisme que a més em va permetre col·laborar amb un grup d’investigació i així comprendre com sorgeixen els estudis en què els dietistes-nutricionistes ens basem per donar recomanacions.
Em considero dietista-nutricionista per vocació però em vaig enamorar d’aquesta professió a mesura que en sabia més i més sobre ella. He treballat en diversos àmbits però sens dubte em quedo amb el de la consulta. No hi ha millor sensació que la d’escoltar la persona que tens davant i ajudar-la amb petits canvis en la seva alimentació i rutines. L’educació alimentària és fonamental si es vol aconseguir uns hàbits saludables permanents.
Estic especialitzada en nutrició infantil: des de l’embaràs fins a l’edat adulta. Se sol pensar que ja hi haurà temps per refer els errors de l’alimentació dels nostres fills però jo crec que s’ha de començar des del primer dia, on l’exemple dels pares és imprescindible. Amb el desig de millorar la qualitat de vida infantil formo part del grup d’especialització en Nutrició Pediàtrica de la FEDN.
Clara Muñoz
Sóc la Clara Muñoz dietista – nutricionista per la Universitat Ramon Llull. Vaig viure durant un any als Estats Units on vaig desenvolupar el meu interès per a la nutrició. Vaig poder experimentar de primera mà els canvis que es donen en el cos quan es segueixen uns mals hàbits alimentaris i vaig voler formar-me per tal de saber què passa en el cos i què necessita l’organisme per estar sa.
Considero que l’educació nutricional és essencial per aconseguir un estat de salut idoni. Tinc la sensació de que només s’associa la nostra professió amb perdre pes, però no hauria de ser així. Seguint una alimentació equilibrada podem prevenir malalties i/o millorar la simptomatologia i la progressió en les persones amb una patologia ja establerta. És per això que, per a mi, és de vital importància saber transmetre uns bons hàbits i tècniques per tal de que aquests hàbits s’inculquin en el dia a dia permanentment.
Ana Amengual
Natalia Celma
Sóc la Natalia Celma, Dietista -Nutricionista per la Universitat de Barcelona – CESNID i em considero una entusiasta de l’alimentació, la cuina i la dietoteràpia. Durant les pràctiques de la carrera ja vaig venir clar que l’havia encertat amb la meva elecció: la feina en consulta al costat del pacient m’apassionava! En acabar la carrera vaig decidir seguir estudiant i em vaig titolar com a educadora en diabetis i com a especialista en sobrepès i obesitat, el que m’ha permès treballar durant diversos anys al costat d’un equip d’endocrins amb els quals he pogut aprendre i enriquir-me com a professional. A més sóc nutricionista esportiva, doncs entenc que no només l’alimentació és important sinó que hem de valorar de forma global l’estil de vida de la persona.
Puc dir que gaudeixo cada dia amb la meva feina, em resulta molt gratificant poder acompanyar als meus pacients en el camí que els farà assolir les fites gràcies a l’educació alimentari-nutricional, consells per gestionar la dieta i propostes per a cuinar nous plats saborosos alhora que saludables.
Els serveis de dietètica i nutrició que ofereixo són:
- Dietes per aprimar
- Problemes de salut: Dietoteràpia
- Dietes per a esportistes
- Dieta per a embarassades
- Dieta vegetariana
- Dieta equilibrada
- Intoleràncies alimentàries
- Al·lergies alimentàries
- Alimentació infantil
- Antropometria per esportistes
- Dieta per pujar de pes
- Dieta per augmentar massa muscular
- Dietes online
Equip de psicòlogues
Fa 13 anys que exerceixo com a professional de la salut i en aquest temps he pogut comprovar com el treball conjunt entre nutrició i psicologia és clau per abordar determinats casos. Per això, treball amb la confiança d’un equip de psicòlogues expertes en psiconutrición quan un cas o situació ho requereix.
Tania López
És psicòloga sanitària. Màster en Psicologia Clínica a la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment realitza una especialització en Psicologia de l’Esport. Compta amb experiència en el món de la psiconutrición, trastorns alimentaris i obesitat. Treballa amb adolescents i adults tant a través de psicoteràpia individual, com grupal i teràpia familiar. També imparteix tallers relacionats amb l’ansietat per menjar, imatge corporal i hàbits alimentaris entre d’altres. Treballa duent a terme una aproximació humanista i constructivista, des de la teràpia basada en Intel·ligència Emocional.